Miért kell CM egy esküvőre?

Amiért egy hadseregbe is kell százados 🙂

Na jó azért ne hasonlítsunk háborúhoz egy esküvőt, de abban biztosak lehettek, ha nincs ceremóniamester, egy rossz esküvő után lesz harc otthon. Alapvető, hogy a tömeget irányítani kell, különben káosz alakul ki és fejetlenség. Miért ne egy nagydumás haver, vagy a dj (ha már kifizettél neki egy rakás pénzt) koordinálja az esküvődet? Leírom részletesen és a végén biztos, hogy igazat adsz nekem.
Kezdjük az elején. A ceremóniamesternek (innentől CM) ez a szakmája. Feltehetően sok éves tapasztalata van, nem lehet már meglepni, mindenre fel van készülve és minden problémára tudja a megoldást. Probléma pedig minden esküvővel jár. Ami nem gond, de meg kell oldani.
A CM leül veletek az esküvőtök előtt, akár több alkalommal. Tanácsokkal lát el Titeket, megírjátok a forgatókönyvet. Elmondja az összes kulisszatitkot, hogy mitől lesz tökéletes egy esküvő (erről külön blogban írok majd Nektek). Nem engedi, hogy az esküvő rosszul sikerüljön, hiszen a jó esküvő a legjobb referencia. Ezt egy haver nem fogja Nektek megtenni. Egy dj még igen.

Nézzük tovább.

Egy CM legfőbb feladata, hogy a NAGY NAPOTOK napján levegye az összes terhet a vállatokról és Nektek csak boldog mosollyal az arcotokon, élvezni keljen az esküvőt. A CM a vendégvárás előtt érkezik és az utolsó programig minimum Veletek van. Ebben az időintervallumban, koordinálja a vendégeket, a cateringet, a szolgáltatókat. Ezek mellett mindig ott van, ha szükség van rá, szórakoztat és programokat/játékokat vezényel. Kizárt, hogy ezt a dj vagy a haver megtudja Nektek valósítani. A dj azért van ott, hogy zenét szolgáltasson és jó hangulatot teremtsen a tánctéren. Nem tud kétfelé szakadni. A haver pedig higgyétek el, inkább szeretne mulatni, mint dolgozni. A CM mellett nyugodtak lehettek abban, hogy jó kezekben van az esküvőtök, de ha valami nem tetszik akkor számon is tudjátok rajta kérni. De mik is a ceremóniamester főbb feladatai egy esküvőn. Szedjük őket egy csokorba, a teljesség igénye nélkül:

Mit várhattok egy CM-től?

– személyes találkozót, ahol megismerhetitek egymást és szimpátia alapján tudjátok kiválasztani a hozzátok legközelebb álló személyiségű CM-et.
– folyamatos segítséget a szerződéskötéstől az esküvő végig (forgatókönyv, szolgáltatók kiválasztása, program ötletek).
– elegáns és kultúrált megjelenést.
– a vendégek fogadását az esküvő napján.
– folyamatos aktivitást az esküvőtökön.
– szórakoztató programok megvalósítását az esküvőtökön.
– folyamatos koordinálását a násznépnek és szolgáltatóknak.
– mindenre kiterjedő szerződéskötést, ami véd Titeket a kellemetlen meglepetésektől.
– és ami a legfontosabb, hogy biztonságot. Egy elhivatott CM, soha nem engedi, hogy az esküvő unalmassá vagy sablonossá váljon. Mindig megtalálja a megfelelő módszert, hogy jó hangulatot teremtsen.

Hogyan válasszak?

Amikor elkezditek a szervezést, biztosan szembesülni fogtok azzal a ténnyel, hogy egy esküvő bizony költséges. Ezért kell minden szolgáltatót a lehető legkörültekintőbben választanotok, ami nem könnyű feladat. Amire figyeljetek, hogy nem mindig a legolcsóbb a legjobb választás, de a legdrágább sem biztos, hogy a legprofibb szolgáltató. Nagyon fontos, hogy az adott szolgáltató rendelkezzen megfelelő referenciával és ezt bizonyítani is tudja. Erre több lehetősége is van, hiszen valószínűleg nagyszámú esküvőn van már túl. Magyarországon létrejött egy egyesület, ahol regisztrált és minősített esküvői szolgáltatók vannak jelen. Többek között itt is érdemes körbe néznetek. Biztosak lehettek benne, hogy egyik szolgáltató sem okoz majd csalódást Nektek. Ide kattintva ellenőrizhetitek a szolgáltatók listáját:
https://eszsze.hu/minositett-szolgaltato/

Befejezőként pedig csak annyit írnék le Nektek, hogy ceremóniamesternek lenni az egyik legszebb hivatás a földön. Boldog emberekkel megélni, a legboldogabb pillanataikat.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a közösségi oldalakon!

Szigetvári Tamás

Szigetvári Tamás

Hasonló cikkek

Ceremóniamester & esküvőrendező

Miért Én?

Mert imádom a kihívásokat így elvállaltam. 90 ember előtt, remegő lábakkal és összeszűkült gyomorral érkeztem és óriási mosollyal az arcomon távoztam. Kerek 10 évvel ezelőtt tudatosult bennem az, hogy ez a szakma gyönyörű. Kiéhezve vártam a következő lehetőséget, amikor újra egy szerelmes pár legboldogabb napjának részese lehetek. Nem is kellett várni rá sokat, jöttek a következő barátok és azok barátai, míg pár év elteltével hivatássá vált, ami az elején hobbiként indult el. Miért választottam ezt a hivatást? Mert ennél jobb szakma szerintem nem létezik. Szórakozni és szórakoztatni. Boldog, vidám emberekkel körbe venni magad és részese lenni annak a napnak, ami az ifjú pár számára az örökké tartó összetartozás kezdete. Legalább is így indulunk neki, a többi már rajtatok múlik. Mindenki, aki házasodik, a tökéletes esküvőt álmodja meg és én ebben segítek nektek attól a perctől, hogy aláírjuk a szerződést, egészen az esküvő végéig. Minden ceremóniamester más, ezért nagyon fontos a kölcsönös szimpátia, egy személyes találkozó, mielőtt kiválasztjátok azt az embert, akire rábízzátok életetek legboldogabb napját.

Munkáim során kiváló esküvői fotóssal dolgozom együtt, Dóri személyében. Együttes rendelés esetén garantált kedvezményre számíthattok tőle! 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.